Víz – Csatornarendszerek szerelése, kivitelezése.

Főbb szolgáltatási területeink:

Szentendre, Pomáz, Budakalász, Üröm, Leányfalu, Óbuda, Pilisvörösvár, Csobánka, Tahi.

Vállaljuk:
minden jellegű víz – csatornahálózat kiépítését, a tervezéstől, az üzembe helyezésig.
Legyen az:

  • Lakások, házak belső csőhálózatának átalakítása
  • Új családi házak kivitelezése
  • Cirkulációs hálózatok kiépítése, vezérléssel
  • Ipari létesítmények, hálózata
  • Tűzívíz rendszerek ( száraz, nedves)
  • Csatorna – lefolyó hálózatok kivitelezése
  • Előre gyártott műanyagaknák telepítése
  • Szennyvízátemelő rendszerek, méretezése, és telepítése

A helyszínen biztosítjuk, a szavatolt minőségű anyagokat, beszerzési áron.

Díjmentes felmérés, és ajánlat készítés.

Átfolyós rendszerű meleg víz, készítés:

egy átlagos 24kw-os kazán kb 18 liter/perces átfolyási teljesítményre képes, kb 50 fokos víz előállítása mellet. Egy kád csaptelep, kb 12 liter/perces vízhozammal rendelkezik, ( itt keverünk hozzá kevés hidegvizet is). Egy mosdó, vagy mosogató csaptelep kb 7-8 liter/perces kevert vízhozamot produkál. Innentől, egyszerű matematika az egész, tehát, egy kád töltése, és egy mosogatás együttes használatban már nehézkes tud lenni.

Tárolós rendszerű víz, készítés:

Egy olyan létesítményben, ahol a vízmelegítés helyszínétől távol találhatók a csapolók, és a csapolók együttes használata többször előfordul, ott érdemes használni a méretezett meleg víz tárló berendezéseket.  A távolság, egy úgynevezett harmadik – cirkulációs vezetékkel győzhető le, ez csak tárolós rendszereknél használható.  A tároló kapacitása, és a tárolt meleg víz hőfoka adja meg a vízhozamot. Ez akár 35-40liter/perces csapolási kevertvíz mennyiség is elérhető vele.

Cirkulációs vezeték:

Gyakorlatilag, ez egy harmadik vezeték, ami párhuzamosan halad, a meleg vízvezetékkel, és a létesítmény utolsó csapolójától visszavezet a meleg víztárolóig. Egy kis teljesítményű szivattyú forgatja a meleg vizet a vízhálózatban, azt eredményezve, hogy amikor megnyitnak egy csapot, azonnal rendelkezésre áll a meleg víz, nem kell folyatni a csapot.

Technológiák használata:

Igen sok termék megtalálható a boltokban, de azokat a helyükön kell tudni használni, ismerni kell őket. Példa: egy meglévő régi építésű ipari létesítményben komoly vizesblokk átalakítás történt. A helységben a meglévő régi vízköves horganyzott acél vezetékre kötöttek rá, egy ötrétegű műanyag technológiával.  Minden szépen kiépült, burkolatok és a szerelvények cseréje megtörtént, de egyszerűen nem volt víznyomás, vízhozam, egyik másik csapolónál.  Kiderült, hogy a régi hálózatból, vízkövet mosott be az új rendszerbe a víz, és mivel az ötrétegű technológia idomainak járatai igen szűkek, gyakorlatilag teljes ledugulás jött létre. Egy 16-os ötrétegű csőhöz tartozó csatlakozók belső átmérője 6-8-as átmérőre csökken, jelen esetben rézvezetéket kellet volna használni, ahol az idomok belső átmérője megegyezik a csőével.

Küldjön üzenetet

7 + 9 =

GÁZPROJEKT KFT.

Székhely: 1031 Budapest, Vízimolnár utca 42.

Telephely: 2013 Pomáz, Peklár utca 6.

Telefon / fax: 06-26-323-853, 06 30 936 8636

Adószám: 13742997-2-41

K&H Bank: 10404065-49574854-54521016